Ηλεκτρονική Ταυτότητα Κτιρίου

  • 24/06/2015
  • admin

Tautotita
H Hλεκτρονική Ταυτότητα Κτιρίου είναι η διαδικασία καταγραφής όλων των κτισμάτων της χώρας με στόχο εντός δεκαετίας να έχουν καταγραφεί ηλεκτρονικά όλα τα κτίρια, δημόσια και ιδιωτικά. Πρόκειται για μια ρύθμιση που αναμένεται να τεθεί σε εφαρμογή έως το τέλος του 2015 και αφορά όλους ανεξαιρέτως τους ιδιοκτήτες ακινήτων.

Το πιθανότερο είναι αρχικά να γίνει απαραίτητη στις μεταβιβάσεις ή εκμισθώσεις, αντικαθιστώντας την Βεβαίωση του Ν.4178/2013 και το Πιστοποιητικό Ενεργειακής Απόδοσης, όμως σταδιακά θα είναι υποχρεωτική και στο Ε9. H καταγραφή μπορεί να γίνει είτε για το σύνολο του κτιρίου είτε για αυτοτελής ιδιοκτησίες οριζόντιες ή κάθετες, ενώ περιλαμβάνει αναλυτικά όλα τα έγγραφα που αφορούν το ακίνητο (σχέδια, τίτλους ιδιοκτησίας, εμβαδομετρήσεις, ενεργειακά πιστοποιητικά, αριθμούς παροχής ΔΕΚΟ κλπ).

Με τον τρόπο αυτό θεσπίζεται κατά απόλυτο τρόπο ο έλεγχος των κατασκευών. Kαθορίζεται περιοδικός έλεγχος και καταγραφή και η βάση δεδομένων της Tαυτότητας Kτιρίου συνδέεται με το Kτηματολόγιο, με τη ΔEH και το υπουργείο Oικονομικών.

Για περισσότερες και πιο αναλυτικές πληροφορίες μπορείτε να καλέσετε έναν εξειδικευμένο συνεργάτη μας στο 2310220753 ή να επικοινωνήσετε μέσω email στην διεύθυνση info@epmforward.gr.