Αλλαγές στην αδειοδότηση των ξενοδοχείων και ενοικιαζόμενων δωματίων (Υ.Α.216-2015 – ΦΕΚ 10 Β)

  • 02/11/2015
  • admin

07_Αδειοδοτήσεις Ξενοδοχείων

Μεγάλες αλλαγές πρόκειται να εφαρμοστούν το προσεχές διάστημα στον τρόπο αδειοδότησης αλλά και στην κατάταξη σε κατηγορίες (αστέρια-κλειδιά) των ξενοδοχείων αλλά και των ενοικιαζόμενων δωματίων. Σύμφωνα με την Υπουργική Απόφαση 216 / 2015, αρμόδιος φορέας πλέον για την παραπάνω διαδικασία είναι το Ξ.Ε.Ε. (Ξενοδοχειακό Επιμελητήριο Ελλάδος) αντί του Ε.Ο.Τ. και μεγάλο μέρος της διαδικασίας γίνεται ηλεκτρονικά.

Πιο αναλυτικά, προβλέπεται έως και την 31/12/2017 όλες οι υφιστάμενες ξενοδοχειακές μονάδες να προβούν υποχρεωτικά στις διατάξεις της παραπάνω Υ.Α. απευθυνόμενες αρχικά στον μηχανικό τους ώστε να γίνει μια προεργασία και να συγκεντρωθούν όλα τα απαραίτητα έγγραφα και κατόπιν σε μια εταιρία πιστοποίησης, ώστε να λάβουν την Τεχνική Έκθεση που θα αποσταλεί στο Ξ.Ε.Ε. και θα τα κατατάξει σε μία από τις νέες κατηγορίες.

Για να ενημερωθείτε πιο αναλυτικά για τα έγγραφα που απαιτούνται αλλά και για τα κριτήρια που δίνουν πόντους για την τελική κατάταξη, μπορείτε να επικοινωνήσετε με έναν συνεργάτη μας στο 2310220753 ή ηλεκτρονικά στο info@epmforward.gr.